Small ALS Logo
English

+46 852 775 200
info.ta@alsglobal.com
Small ALS Logo
English

+46 852 775 200
info.ta@alsglobal.com

Procedur

1.

Beställ en analys av asbest via varukorgen och betala med kreditkort eller PayPal. Via E-post får du direkt en orderbekräftelse och ett referensnummer. ALS skickar ett kit med provpåsar (två st per prov som beställs), och ett förfrankerat returkuvert.

2.

Ta ett prov av det material du misstänker kan innehålla asbest (plastmatta 3*3 cm, fog/fix 3-5 cm, löst material, ungefär en matsked). Lägg provet i den ena provpåsen och märk provet med provplats, använd den andra påsen som ytterpåse. Lägg provet/proverna i returkuvertet och posta detta till ALS. Läs mer om provtagning av materialprov här.

Observera att asbest är hälsofarligt vid inandning. ALS rekommenderar därför användning av munskydd vid provtagning. Efter avslutad provtagning rekommenderas att täcka ytan som provagits samt städa rummet ordentligt. Om inte handskar använts är det även lämpligt att tvätta händerna.

3.

När vi mottagit ditt prov så startar analysprocessen direkt. Analysresultatet sänds via e-post och är klart inom 5 arbetsdagar.

Asbestprovtagning på tejp?

Klicka här för att se vårt informationsblad för att ta asbestprov med ALS provtagningstejp. (PDF)

Tre enkla steg :

1

Välj analys

Välj och beställ analys av asbest i dina prov

2

Paketera och returnera proven till laboratoriet 

Lägg proven i påsarna som vi skickade till dig och returnera proven i det förfrankerade kuvertet.

3

Vi analyserar och rapporterar

ALS analyserar proverna och skickar en ackrediterad analysrapport.